Din bedemand i Randers, Østjylland og Kronjylland

Per Wraa Begravelsesforretning har i årevis været dedikeret til at hjælpe familier med at arrangere værdige og personlige begravelser. Vi forstår, at det kan være en udfordrende tid, når man mister en elsket, og vores erfarne team er her for at støtte jer og sikre, at I får den bedst mulige oplevelse i denne svære tid.

Per Wraa

Eksamineret bedemand
f. 1959
Bor i Kristrup v. Randers

Jeg har været bedemand i størstedelen af mit arbejdsliv og sætter en ære i at kunne tilbyde den faglighed, viden og det overblik, der sikrer tryghed i en vanskelig situation. Det er afgørende for mig at alle får en reel og god behandling her hos os, vi arbejder indenfor et fag som man bør gå til med stor ydmyghed og respekt.

Sammen med et udvalg af dygtige kolleger, var jeg med da vores faguddannelse, Eksamineret Bedemand, skulle sammensættes og opbygges. Det var i Danske Bedemænd regi i 90’erne og det var en spændende opgave. Siden uddannelsen blev etableret, har den været en forudsætning for at man kan blive medlem af Danske Bedemænd. Uddannelsen til Eksamineret Bedemand bruges fortsat til at sikre høj faglighed hos bedemændene og en ensartet kvalitet i den ydelse bedemanden tilbyder.

Jeg har valgt at blive bedemand fordi jeg kan lide den relation man opbygger til familien og fordi det er sådan en meningsfuld indsats.

Mit fokus er altid på familien – og på at alt er i orden. Derfor tjekker jeg altid det hele efter en ekstra gang, fordi det er så vigtigt at alt er på plads.

Jeg gør mit yderste for at hjælpe, så alt kommer til at foregå som ønsket – og altid med det menneskelige nærvær der er behov for i en svær situation.

Per Wraa

bor i Kristrup ved Randers

Bertil Wraa

bor i Vorup ved Randers

Bertil Wraa

Bedemand
f. 1985
Bor i Vorup v. Randers

Jeg er uddannet Socialrådgiver. Det har styrket min evne til at fornemme hvad det er for et menneske der sidder foran mig. Jeg tilhører også en generation hvor mændene gerne må tale om følelser og det giver plads til at samtalen bliver mere naturlig, når jeg skal tale med et menneske der lige har mistet.

Jeg tog uddannelsen af samme grund, som jeg nu arbejder som bedemand.
Ordentlighed , værdighed og respekt for den enkelte, er derfor også dyder som jeg lægger vægt på. Jeg skal være åben og fagligt velfunderet, så jeg kan hjælpe familien bedst muligt igennem den første svære tid.

Første gang jeg var med ude at hjælpe en familie sammen med min far, Per Wraa, var jeg 18 år gammel og jeg har hjulpet til i vores familievirksomhed med at polstre kister og lignende siden jeg var 16 år.
Jeg har altid synes at det var et meningsfuldt arbejde og har altid hjulpet til, når der var brug for det.

Jeg kan godt lide følelsen af at få lov til at hjælpe et andet menneske, der står i en svær situation. Det kan jeg fordi jeg kan se, at det betyder noget for dem at blive taget ved hånden og at få hjælp til at bevare overblikket. Det er dét jeg er her for.

Når jeg hjælper en familie, vil jeg gerne give dem mulighed for at sætte deres personlige præg på ceremonien. Det kan f.eks. være med at vedlægge en tegning fra barnebarnet eller nogle bestemte blomster, som afdøde satte særlig pris på.

Familien kan altid stole på at jeg har overblik over alle aftaler og praktiske gøremål, så de kan få plads til at sørge på den måde der er føles rigtig for dem.

Susanne Jønsson

Eksamineret bedemand
f. 1956
Bor i Risskov

Når en familie har mistet er det vigtigt at de kan mærke at jeg er der for dem og at jeg er tillidsvækkende. De skal straks kunne fornemme at de kan stole på mig. Jeg lytter og rådgiver, så familien kan tage de beslutninger der er rigtige for dem. Derfor skal de også på ethvert tidspunkt kunne mærke at jeg har god tid og at jeg er nærværende og lyttende.

Tilstedeværelse og overblik er afgørende for den gode oplevelse. Det er så vigtigt at alting klapper perfekt, så intet forstyrrer deres oplevelse af en værdig afsked med et elsket familiemedlem. Derfor er jeg opmærksom på de små detaljer der får det hele til at hænge sammen.

Indimellem bliver jeg spurgt hvorfor jeg har valgt at være bedemand. Jeg har selv oplevet hvad det kan gøre  at et dødsfald ikke bliver håndteret korrekt. Det satte dybe spor i mig og førte til at jeg valgte selv at blive eksamineret bedemand. 

Derfor er det så vigtigt for mig at være en nærværende og fagligt dygtig bedemand.

Ingen skal opleve det vi som familie måtte gå igennem, alle fortjener en god behandling som muliggør den afsked som er så vigtig i den svære situation man står i, når man lige har mistet et elsket familiemedlem.

Susanne Jønsson

bor i Risskov

Carsten Fodgaard

bor i Thorsager

Carsten Fodgaard

Eksamineret bedemand
f. 1961
Bor i Thorsager

Det er længe siden at jeg første gang blev opfordret til at blive bedemand. Dengang var jeg handicaphjælper, et job jeg var glad for igennem 14 år. Jeg har været bedemand siden 2015. På det tidspunkt nåede jeg til et sted i mit liv, hvor der var plads til at jeg kunne bruge aftener og weekender på mit arbejde. 

Som bedemand bruger jeg i høj grad den jeg er, min ro, mit nærvær og mit overblik. 

Jeg møder folk der hvor de er. For mig er det et privilegie at få lov at komme tæt på folk, når de står i den svære situation det er, at miste et menneske man holder af. Det har jeg dyb respekt for og det er noget jeg synes man bør gå til med ydmyghed. 

Når ens verden er blevet vendt på hovedet har man brug for et holdepunkt og man skal altid kunne stole på sin bedemand. Derfor gør jeg mig til enhver tid umage og jeg overholder altid de aftaler jeg har lavet med familien. De skal vide at jeg er der. Jeg lytter gerne, men altid som bedemand. Ikke som advokat eller præst, jeg er meget opmærksom på at holde mig inden for de rammer der naturligt er omkring mit fag.

Sang og musik har altid været en stor del af mit liv og det bruger jeg også gerne i mit daglige arbejde, for eksempel når vi laver udsyngning. Det kan være rart for dem der er stærkt berørt af situationen, at de kan føle sig trygge ved at vide at jeg kan synge hele sangen rent og tydeligt.

Når man mister kan det virke overvældende at skulle tage stilling til afskeden. Derfor gør jeg mig altid umage for at gøre det så overskueligt som muligt. Jeg vil gerne hjælpe familien igennem processen på den bedst tænkelige måde, med faglighed og god tid.

Fritz Kofod

Eksamineret bedemand
f. 1959
Bor i Knebel på Mols

Som bedemand er en af mine vigtigste opgaver at lytte. Jeg hjælper familien med at danne overblik og tager hånd om deres ønsker til den afsked de skal tage med afdøde. 

Når en familie skal have min hjælp, gør jeg de valg de skal træffe så enkle som muligt. Det er vigtigt at familien mærker at jeg har god tid til at give dem den oplevelse og den rådgivning de har brug for. 

Før jeg blev bedemand, arbejdede jeg hos Falck igennem 25 år, primært som ambulancebehandler og brandmand. Det har altid føles rigtigt for mig, at få lov at hjælpe andre mennesker når de står i en kritisk situation. Med den travlhed der følger med den type job, følte jeg dog efterhånden et stigende behov for at have bedre tid og mulighed for at være der for familien omkring afdøde, frem for at være nødt til at haste videre til den næste der havde brug for hjælp. 

Jeg møder familien der hvor de er. De har ikke brug for en smart sælger, de har brug for et venligt menneske, der kan hjælpe dem med en passende løsning, til en pris der er til at betale. Sommetider har de brug for en der lytter til nogle af de gode minder de har om afdøde.

Det er det menneske jeg gerne vil være for de efterladte – og det er derfor jeg er bedemand.

Fritz Kofod

bor i Knebel på Mols