Min Sidste Vilje

Min Sidste Vilje er et dokument der hjælper dig til at beskrive de ønsker du har til din begravelse eller bisættelse.

Hvis du udfylder Min Sidste Vilje, kan du hjælpe dine nærmeste med at få en god afsked den dag du skal herfra, ved at skåne dem for at skulle træffe en lang række valg når de er ramt af sorg.

Her kan du læse mere om hvordan du udfylder Min Sidste Vilje og hvorfor det er en god idé at tage stilling. Jo flere valg du selv allerede har truffet, desto mere hjælper du dine pårørende, når de står i den svære situation at have mistet. Min Sidste Vilje er ikke juridisk bindende, men de fleste pårørende vil gerne afholde højtideligheden på den måde afdøde selv har ønsket.

Meningen med Min Sidste Vilje er at skabe dialog og at tage stilling til de mange spørgsmål der opstår i forbindelse med et dødsfald. Man behøver ikke at tage stilling til alle punkter i formularen, det er et personligt valg.

Hvis du har udfyldt Min Sidste Vilje, er det en god idé at fortælle dine nærmeste hvilke ønsker du har og hvor dokumentet bliver opbevaret.

Vi ser tit at folk siger ”Jeg vil ikke være til besvær”. Sørg for at vælge det du virkelig ønsker. Hvis du er ligeglad med om du ligger på de ukendtes eller får et gravsted, så skriv at det er op til de efterladte hvor du stedes til hvile. Beskedenhed kan efterlade tvivl om hvad du ville. Din familie vil sikkert gerne respektere dit ønske, så skriv det som det er, det kan være en stor lettelse for dem.

Min Sidste Vilje kan evt. opbevares sammen med personlige papirer som dåbsattest og vielsesattest. Lægger man Min Sidste Vilje sammen med de personlige papirer, er der stor sandsynlighed for, at dokumentet bliver fundet i rette tid. Man kan også give sine nærmeste en kopi af Min Sidste Vilje.

Husk at dine ønsker kan ændre sig med tiden, så det kan give mening at opdatere de nedskrevne ønsker løbende. Hvis du gemmer dokumentet digitalt, kan du med fordel rette i dokumentet når du ønsker det.

Vi sender gerne Min Sidste Vilje til dig. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil mødes med en af os, så vi kan udfylde den sammen.

Du kan også downloade den og udfylde den selv.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os. Vi hjælper også med at sikre, at din sidste vilje respekteres.

Bagerst i Min Sidste Vilje er der en vejledning i at tage stilling, så du kan se hvad dine valg og fravalg betyder for de efterladte.